CREATIVE WRITING

autorstwa

Obecnie nie prowadzimy naborów na te warsztaty. W razie pytań – prosimy o kontakt mailowy.

To cykl warsztatów, w trakcie których uczestnicy poznają kreatywną krainę metafor, abstraktów i skojarzeń, puszczając wodze fantazji i aktywnie poszukując świeżych pomysłów.

Rezygnujemy ze schematów i sztywnej wiedzy akademickiej na rzecz inspiracji, ekspresji i kreatywnej radości. Narzędziem filtrowania rzeczywistości są litery, wyrazy i zdania oraz zachodzące między nimi interakcje.

Zajęcia przeznaczone są dla osób w każdym wieku, niezależnie od wykształcenia czy wykonywanego zawodu. Nie trzeba posiadać żadnych szczególnych umiejętności; każdy z warsztatów to unikalne podejście do tematu i zachęta, by być tu i teraz.

Stawiamy na minimalizm – jedyne, czego potrzebujemy to kartka, długopis i własna głowa.

Każdy z warsztatów stanowi odrębną, zamkniętą całość.

Tematy warsztatów:

Creative Writing – Prysznicowe Myśli Odlotowe

• Podobno najciekawsze pomysły przychodzą do głowy pod prysznicem. To moment, w którym wraz z ubraniem zrzucamy wszelkie obciążenia, odprężamy się, oczyszczamy umysł.
  • W trakcie warsztatu dowiesz się, jak w prosty sposób pokonać blokady, ograniczenia i wejść w stan FLOW, który jest niezbędny do tworzenia  unikalnych pomysłów.
  • Przyjrzymy się „prysznicowym objawieniom” i za pomocą słowa pisanego przećwiczymy umiejętności planowania, uszczegóławiania i konkretyzacji idei.

Termin 27.11.2014  (czwartek), godziny 17:30 – 20:30. (3 godziny)

Koszt udziału w zajęciach: 45 zł/osobę, (min. 6 osób)*. Konieczna przedpłata na konto:Nr konta 07 2130 0004 2001 0540 4058 0001 Volkswagen Bank

Creative writing na co dzień – czyli jak dobrze pisać?

Prowadzisz bloga? Chcesz pracować w mediach? A może podróżujesz i szukasz ciekawej formy prezentacji swoich wspomnień? Przyjdź na warsztat, w trakcie którego poznasz zasady pisania ciekawych, niebanalnych i wciągających publikacji. Dowiesz się, jakie są rodzaje wstępów, jak stopniować napięcie i czym się kierować przy wyborze najciekawszych dla czytelnika tematów.

03 października 2014, godziny 18:00 – 21:00

Kreatywny storytelling

Umiejętność opowiadania pasjonujących historii jest przydatna w kontaktach z innymi i relacjach zawodowych. Sprzedawca, dziennikarz, menedżer – każda z tych osób, jeśli chce osiągnąć zamierzony efekt, powinna urzekać, przekonywać i oczarowywać odbiorców.

13 czerwca 2014 (piątek), godziny 17:30 – 20:30.

Koszt udziału w zajęciach: 60 zł/osobę, pierwsze 6 osób płaci tylko 25 zł/osobę!

Konieczna przedpłata na konto – dane w zakładce kontakt. Zapisy mailowo na adres: fundacjakoliber@gmail.com

Prowadząca:

BEATA SUCHECKA – trenerka kreatywności / freelancer / coach.

Przez wiele lat pracowała jako dyrektor kreatywny i copywriter w agencjach reklamowych, gdzie zajmowała się tworzeniem koncepcji kampanii reklamowych oraz pisaniem haseł i tekstów. Autorka podręcznika „Zajęcia artystyczne: zajęcia copywritingu”, opublikowanego przez Wydawnictwo Operon.

Jako trenerka biznesu i coach uczy docierania do źródeł wewnętrznej mocy, uwalniania spontaniczności, dynamizmu i odwagi, która pozwala wyjść poza schematy oraz pokonać blokady i ograniczenia.

www.beatasuchecka.pl